Site coolinaria.ro

Pulpe de pui cu sos


O portie consta in 2 pulpe superioare cu sos si are 315 calorii.

Pulpe de pui cu sos

Ingrediente:
  • 8 pulpe superioare
  • 3 linguri unt
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute zdrobiti
  • 250 ml supa de pui
  • 125 ml smantana pentru gatit
  • 20 gr rosii deshidratate in ulei, scurse si tocate
  • 25 gr parmezan ras
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • sare si piper
Mod de preparare:
Condimentati pulpele cu sare si piper.
Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare (ce poate fi folosita si in cuptor), la foc mediu spre tare.
Adaugati pulpele de pui, cu pielea in jos, si rumeniti-le 2-3 minute.
Intoarceti pulpele in tigaie si rumeniti-le si pe cealalta parte 2-3 minute. Scoateti-le deoparte.
Adaugati inca o lingura de unt in tigaie.
Adaugati usturoiul si fulgii de ardei iute si amestecati pe foc 1 minut.
Adaugati supa de pui, smantana, rosiile deshidratate, parmezanul si condimentele (busuioc, oregano, cimbru).
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Lasati sa se inabuse 5-7 minute, pana se ingroasa usor sosul.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti pulpele inapoi in tigaie, cu pielea in sus.
Dati la cuptor 30-35 de minute sau pana se patrund pulpele (ajung la temperatura interna de 74 grade).
Serviti imediat sau, daca sosul nu este suficient de gros, scoateti pulpele din tigaie si mai lasati sosul pe foc pana ajunge la consistenta dorita.

Foto: Flickr


Pofta buna!