Site coolinaria.ro

Desert cu caramel si ciocolata


Un desert simplu cu ciocolata fina si caramel, pentru iubitorii de dulciuri.

Desert cu caramel si ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 115 gr zahar brun
  • 55 gr nuca de cocos rasa
  • 100 g faina
  • 85 gr unt

    Pentru caramel:
  • 30 gr unt
  • 40 ml sirop de porumb
  • 400 gr lapte condensat indulcit

    Pentru topping:
  • 150 gr ciocolata (neagra sau cu lapte)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C.
Pentru blat, ungeti o tava cu diametrul de 20 cm si puneti hartie de copt pe marginile acesteia.
Amestecati zaharul cu nuca de cocos si faina. Adaugati untul si amestecati bine.
Turnati amestecul in forma de copt si presati bine, folosind o lingura.
Coaceti timp de 10-12 minute, pana cand se rumeneste si creste putin. Lasati deoparte sa se raceasca.

Pentru caramel, puneti untul si siropul de porumb intr-o tigaie, la foc mediu. Amestecati ocazional.
Cand untul s-a topit, adaugati laptele condensat.
Amestecati in continuare, timp de 9-12 minute, pana cand caramelul s-a ingrosat. Intindeti peste blat.
Puneti din nou la cuptor timp de 10-12 minute. Lasati la racit.

Pentru topping, topiti ciocolata intr-o craticioara, la foc foarte scazut. Amestecati frecvent.
Intindeti peste stratul de caramel.
Tineti la frigider pana cand ciocolata s-a intarit, timp de 20-30 de minute.
Scoateti din tava si feliati cu un cutit fierbinte si uscat.

Foto: Flickr


Pofta buna!