Piure de sfecla picant
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Ingrediente:
- 3 sfecle mari
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi, maruntit
- 1 ardei chili mare
- 50 gr frunze de coriandru, maruntite
- cateva frunze de menta
- 2 linguri amestec de condimente (vezi mai jos)
- 1 lingura otet balsamic
- 3 linguri iaurt natural
Pentru amestecul de condimente:
- 1 baton de scortisoara, taiat pe jumatatr
- 25 gr seminte de coriandru
- 25 gr seminte de chimen
- 25 gr seminte de mustar
- 25 gr seminte de fenicul
- 5 bobite cardamom
- 1 anason stelat
- 2 cuisoare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C.
Pentru amestecul de condimente, puneti ingredientele intr-o tigaie la foc mediu.
Amestecati timp de cateva minute, pana incep sa capete un miros placut.
Lasati la racit apoi macinati si pastrati intr-un recipient etans.
Pentru piureul de sfecla, spalati si taiati sfecla si inveliti in folie de aluminiu.
Coaceti timp de o ora - o ora si jumatate, sau pana cand se inmoaie. Lasati la racit.
Puneti in blender, alaturi de restul ingredientelor si amestecati pana cand obtineti un piure moale.
Foto: Flickr
Pofta buna!