Site coolinaria.ro

Piure de sfecla picant


Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.

Piure de sfecla picant

Ingrediente:
  • 3 sfecle mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • 1 ardei chili mare
  • 50 gr frunze de coriandru, maruntite
  • cateva frunze de menta
  • 2 linguri amestec de condimente (vezi mai jos)
  • 1 lingura otet balsamic
  • 3 linguri iaurt natural

    Pentru amestecul de condimente:
  • 1 baton de scortisoara, taiat pe jumatatr
  • 25 gr seminte de coriandru
  • 25 gr seminte de chimen
  • 25 gr seminte de mustar
  • 25 gr seminte de fenicul
  • 5 bobite cardamom
  • 1 anason stelat
  • 2 cuisoare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C.

Pentru amestecul de condimente, puneti ingredientele intr-o tigaie la foc mediu.
Amestecati timp de cateva minute, pana incep sa capete un miros placut.
Lasati la racit apoi macinati si pastrati intr-un recipient etans.

Pentru piureul de sfecla, spalati si taiati sfecla si inveliti in folie de aluminiu.
Coaceti timp de o ora - o ora si jumatate, sau pana cand se inmoaie. Lasati la racit.
Puneti in blender, alaturi de restul ingredientelor si amestecati pana cand obtineti un piure moale.

Foto: Flickr


Pofta buna!