Site coolinaria.ro

Piept de pui umplut


Pieptul de pui umplut cu sunca si legume este un preparat ideal pentru o cina hranitoare.

Piept de pui umplut

Ingrediente:
  • 4 bucati piept de pui dezosat
  • ulei de masline
  • 100 gr sunca
  • 1/2 ardei verde gras
  • 4 ciuperci medii
  • 4 cepe tocate
  • 2 lingurite paprika
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 C.
Inmuiati betisoarele pentru cocktail in apa fierbinte.
Crestati bucatile de piept de pui pe jumatate, pe orizontala, insa nu pana la capat.
Desfaceti bucatile de carne si bateti-le cu un ciocan pentru snitele.
Pe fiecare parte asezati cateva bucatele din sunca si ungeti cu putin ulei de masline. Asezati legumele tocate deasupra.
Amestecati paprika cu ulei de masline si stropiti legumele.
Adaugati restul de sunca deasupra legumelor. Impaturiti la loc carnea si folositi scobitori pentru a fixa.
Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti putin carnea pe ambele parti, pana cand se rumeneste.
Transferati pe o tava de copt. Coaceti timp de 25 de minute.
Lasati sa se raceasca complet, scoateti scobitorile si taiati in bucati de 1,5 cm.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!