Site coolinaria.ro

Tort cu sampanie


Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.

Tort cu sampanie

Ingrediente:
  • 350 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 180 ml sampanie
  • 6 albusuri de ou
  • putin colorant rosu

    Pentru glazura:
  • 185 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti cu unt o tava de tort de 25 cm.
Intr-un castron mare, amestecati untul si zaharul pana cand obtineti o consistenta cremoasa si pufoasa. Adaugati putin colorant rosu si omogenizati.
Amestecati faina, praful de copt si sarea, apoi adaugati in amestecul de unt, alternand cu sampania.
Intr-un alt vas, bateti albusurile de ou pana se intaresc.
Amestecati 1/3 din albusuri in aluat, apoi adaugati si restul. Turnati in tava pregatita.
Coaceti timp de 25-30 de minute, sau pana cand testati cu o scobitoare si aceasta iese curata.

Pentru glazura
Folosind un mixer electric, bateti untul pana cand capata o nuanta pala.
Treptat, adaugati zaharul pudra si laptele. Bateti bine.
Intindeti peste tortul racit.

Foto: Flickr


Pofta buna!