Site coolinaria.ro

Strudel cu nuci pecan


Deliciu pentru weekend! Strudelul acesta este numai bun de gatit sambata si de servit alaturi de o ceasca de ceai ori de cafea aburinda. Surprinde-i pe cei dragi cu o felie de strudel cu nuci pecan!

Strudel cu nuci pecan

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 440 gr faina alba
  • 7 gr drojdie activa uscata
  • 120 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • inlocuitor pentru 1 ou
  • 120 ml lapte de soia
  • 50 gr zahar
  • 75 gr margarina

    Pentru umplutura:
  • 120 gr margarina vegetala topita
  • 3 linguri scortisoara
  • 3 linguri nucsoara
  • 1 lingura coaja de portocala, data pe razatoare
  • 125 gr nuci pecan, tocate marunt
  • 125 gr zahar (poti pune si mai putin, daca nu doresti ca umplutura sa fie foarte dulce)
  • 110 gr zahar brun

    Pentru glazura:
  • 2 linguri margarina vegetala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 linguri smantana de soia
  • 110-120 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 175 C. Dizolva drojdia in apa calda, apoi las-o deoparte.
Mixeaza laptele, zaharul, sarea, margarina si inlocuitorul pentru ou. Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza trei sferturi din cantitatea de faina. Continua sa mixezi, pentru a obtine o compozitie pufoasa.
Adauga drojdia si amesteca. Pune faina in amestec. De data aceasta amesteca cu ajutorul mainilor.
Unge cu putin ulei un bol mai mare, pune in el aluatul, acopera-l si tine-l asa in jur de o ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, transfera-l pe o masa pe care ai presarat niste faina in prealabil.
Cu ajutorul unui sucitor, intinde aluatul, pentru a obtine o foaie dreptunghiulara, nu prea groasa, dar nici prea subtire.
Amesteca ingredientele pentru umplutura.
Intinde uniform umplutura peste foaia de aluat. Dupa aceea ruleaza dintr-un capat in altul. Nu uita sa sigilezi capetele.
Muta strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-l asa, la temperatura camerei, cam o ora. Isi va dubla volumul.
Baga tava in cuptor pentru 30 de minute.
Cat timp strudelul se coace, amesteca toate ingredientele pentru glazura.
Scoate strudelul din cuptor, transfera-l pe un gratar, iar dupa ce s-a racit, acopera-l cu glazura pregatita.
Daca doresti sa-l decorezi, foloseste bucatele de nuci pecan.

Foto: Flickr


Pofta buna!