1 Bateti mai intai bine ouale, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si zaharul amestecand pana ce se dizolva tot zaharul;
2 Adaugati faina si sarea si amestecati din nou pana ce compozitia devine omogena;
3 Acum puteti folosi si colorantul natural separand compozitia in 3 boluri si obtinand material pentru clatite de culoare verde, galbena, rosie si asa mai departe; este optional, pentru un efect inedit;
4 Alegeti o tigaie de dimensiuni nu prea mari si incalziti-o la o temperatura medie, fara ulei, timp de 1 minut (astfel clatitele nu se vor lipi prea usor);
5 Adaugati cel mult o lingurita rasa de ulei si agitati tigaia pentru a-l raspandi uniform pe suprafata ei;
6 Turnati cu un polonic atata compozitie cat decideti ca ar fi potrivita pentru o clatita dupa preferinta dumneavoastra, mai subtire sau mai groasa; de asemenea aigurati-va ca se distribuie totul in mod uniform in tigaie;
7 Lasati ambele parti ale clatitei sa se coaca cel putin un minut inainte de a le intoarce si nu agitati tigaia in acest timp;
8 Clatitele gata facute pot fi pastrate calde pe un platou in cuptorul semi-incalzit;
9 Nu uitati sa mai adaugati cate o mica cantitate de ulei pentru fiecare noua clatita;
La final, rulati clatitele adaugand si gemul de nuca de cocos si asezati-le in platou. Daca ati reusit sa gasiti coloranti alimentari sanatosi atunci veti obtine si un efect deosebit prin alternarea culorilor diferite pe care le-ati ales pentru a colora compozitia.
Pofta buna!