Site coolinaria.ro

Aripioare "Buffallo"


Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, trebuie neaparat sa o incerci.

Aripioare

Ingrediente:
  • Pentru aripioare:
  • 900 gr aripioare de pui
  • 2 lingurite ulei de rapita
  • piper negru
  • sare dupa gust

    Pentru sos:
  • 1/2 lingurita sos Worcestershire
  • 1/2 lingurita sare (sau dupa preferintele fiecaruia)
  • 1 buc. ardei iute
  • 120 gr sos iute
  • 110 gr unt nesarat
Mod de preparare:
Spala aripioarele, sterge-le cu niste prosoape absorbante, apoi pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu putin ulei si potriveste-le de sare si piper.
Topeste untul la foc mic.Dupa ce s-a topit de tot, indeparteaza vasul de pe foc si pune in el restul ingredientelor pentru sos. Gusta, ca sa vezi daca mai trebuie sau nu vreun condiment.
Baga aripioarele intr-o punga si toarna peste ele un sfert din sos. Sigileaza punga si pune-o in frigider. Dupa o ora incinge cuptorul la 200 C si tapeteaza o tava cu folie. Unge-o pe aceasta cu putin ulei de rapita sau foloseste direct hartie de copt.
Aranjeaza aripioarele in tava si baga-le apoi in cuptor pentru 30 de minute, ca sa se rumeneasca, sau pana cand se desprind usor de folie (nu indeparta sosul de pe aripioare cand le pui in tava).
Cu ajutorul unui cleste, intoarce-le pe partea cealalta si mai tine-le in cuptor vreo 10-15 minute, pentru a se forma crusta crocanta.
Dupa ce le-ai scos din cuptor si s-au racit, trece-le pe toate prin sosul pastrat.


Pofta buna!