Site coolinaria.ro

Prajitura rasturnata cu ananas


O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.

Prajitura rasturnata cu ananas

Ingrediente:
  • ananas la conserva (o conserva mai mica)
  • 170 ml suc de ananas (din conserva)
  • 125 gr faina cu agent de crestere (la 100 gr faina alba obisnuita se pun cam 5-7 gr praf de copt si 1 praf de sare)
  • 80 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr zahar brun
  • 150 gr zahar alb
  • 1/4 lingurita sare
  • cirese glasate (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Topeste untul in tigaie.
Presara zaharul brun in toata tigaia, peste unt. Aranjeaza feliile de ananas si ciresele asa cum doresti. Retine faptul ca, la final, prajitura va fi rasturnata intr-un platou, deci fructele trebuie aranjate frumos.
Mixeaza ouale in jur de 5 minute. Fara sa te opresti din mixare, incorporeaza treptat zaharul, apoi sucul si esenta de vanilie.
Adauga faina si sarea. Omogenizeaza.
Toarna compozitia peste fructele din tava si baga in cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoate tava, rastoarna prajitura cu ananas intr-un platou si las-o sa se raceasca 10-15 minute.


Pofta buna!