Site coolinaria.ro

Jeleuri pudrate cu zahar


Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos.
Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat.

Jeleuri pudrate cu zahar

Ingrediente:
  • Pentru jeleuri:
  • 450 ml suc de rodie
  • 4 lingurite jumatate acid citric
  • 580-600 ml apa
  • 190 gr gelatina
  • 640 gr zahar

    Pentru glazura:
  • 6 linguri zahar granulat
  • 3 lingurite jumatate acid citric
Mod de preparare:

Jeleuri:
Amesteca sucul de rodie cu acidul citric si cu jumatate din cantitatea de apa. Foloseste un vas mai mare.
Adauga gelatina si lasa deoparte (ai grija sa presari gelatina pe toata suprafata, nu doar intr-un loc). Nu e nevoie de amesteci in vas.
Pune zaharul si restul de apa intr-un vas, la foc mediu. Lasa sa inceapa sa fiarba (nu acoperi vasul). Amesteca in mod constant, pentru ca tot zaharul sa se topeasca.
Cand lichidul incepe sa faca bule, opreste-te din amestecat si lasa compozitia sa ajunga la 180 de grade. Verifica folosind un termometru de gatit.
Toarna cu grija peste mixul cu gelatina si pune oala pe aragaz, la foc mediu spre mic.
Amesteca usor, in mod constant, in vas cam 5 minute. Nu lasa sa inceapa sa fiarba!
Toarna compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu hartie pergament. Tine-o la temperatura camerei cel putin 3 ore.

Glazura:
Amesteca zaharul granulat cu acidul citric intr-un bol mic. Lasa deoparte.

„Asamblare”:
Pune un gratar intr-o alta tava de copt. Ai grija ca gratarul sa fie putin mai mic decat tava.
Presara putin zahar pe un tocator.
Rastoarna cu grija jeleul din tava peste zahar si intoarce-l si pe partea cealalta (bineinteles, in prealabil trebuie sa indepartezi hartia pergament).
Portioneaza jeleul in bucati mai mici sau mai mari.
Trece toate cubuletele prin glazura cu zahar si acid citric, apoi pune-le pe gratarul din tava.
Tine jeleurile pe gratar in jur de 8 ore, timp in care se vor intari.
Pot fi depozitate la temperatura camerei, intr-un borcan cu capac, pana la o saptamana.

Foto: Flickr


Pofta buna!