Site coolinaria.ro

Lasagna cu carne de curcan si mozzarella


Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata.
Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfundabile.

Lasagna cu carne de curcan si mozzarella

Ingrediente:
  • 450 gr carne de curcan
  • 1 buc. ardei gras rosu, taiat in bucatele
  • 1 ceapa alba mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 2 oua
  • 250 gr ciuperci
  • cateva frunze de patrunjel
  • piper negru
  • sare
  • 230 gr branza de vaci
  • 230 gr mozzarella proaspata, scursa si taiata in cubulete
  • 230 gr parmezan dat pe razatoare
  • 9 foi de lasagna (gatite conform instructiunilor de pe ambalaj)
  • 500 gr sos pentru paste
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
Prajeste carnea intr-o tigaie mai adanca, pe ambele parti.
Dupa ce isi schimba culoarea, adauga ardeiul, ceapa, usturoiul, semintele de fenicul si ciupercile spalate si taiate in bucati mai mici. Potriveste de sare si piper si lasa totul la foc potrivit.
Cand legumele incep sa se inmoaie, adauga sosul pentru paste, amesteca, pune capacul pe vas si lasa sa fiarba la foc mai mic.
Intre timp, mixeaza usor branza cu ouale. Pune compozitia deoparte.
Pulverizeaza putin spray de gatit intr-o tava de copt dreptunghiulara si intinde in ea 3 foi de lasagna.
Acopera cu o treime din branza, o treime din mixul cu carne si sos, cateva frunze de patrunjel maruntite, apoi o treime din mozzarella si o treime din parmezan.
Repeta procedeul de inca doua ori.
Baga tava in cuptor. Daca vrei ca parmezanul de deasupra sa se rumeneasca, mareste temperatura cuptorului dupa 30 de minute si mai tine lasagna inauntru pana la 5 minute.
Lasa preparatul sa se raceasca in jur de 10 minute, inainte de a-l portiona.



Pofta buna!