Site coolinaria.ro

Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras


Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza.
Gustul minunat si aroma de mancare facuta in casa te vor cuceri pe loc!

Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras

Ingrediente:
  • 2 buc. piept de pui (fara os si piele, taiat in bucatele)
  • 4 carnaciori din carne de pui, feliati
  • 3 linguri faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 buc. ardei gras verde, taiat in cubulete
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • ¼ lingurita ardei iute pudra
  • 225 gr ceapa tocata marunt
  • 170 gr telina tocata
  • ¼-½ lingurita cimbru uscat
  • 75 gr ceapa verde, taiata marunt
  • 340 gr sos marinara
  • 340 ml supa de pui fara grasimi
Mod de preparare:
Pune uleiul la incins intr-o tigaie cu pereti mai inalti, la foc mediu.
Cand e suficient de fierbinte, presaa faina si amesteca folosind un tel.
Dupa aproximativ 5 minute incorporeaza ardeiul gras, ceapa, usturoiul, cimbru, ardeiul iute pudra, telina, carnea de pui si feliile injumatatite de carnaciori. Mareste intensitatea flacarii si amesteca.
Dupa 1 minut adauga supa si sosul marinara. Amesteca in vas si lasa sa inceapa sa fiarba.
In momentul in care da in clocot, acopera tigaia cu un capac, redu focul si tine asa, pe aragaz, in jur de 20 de minute sau pana cand carnea e gata de fiert.
Ia vasul de pe foc, pune o portie intr-o farfurie, presara ceapa verde si serveste.


Pofta buna!