Site coolinaria.ro

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata


Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui.
Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata

Ingrediente:
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingura jumatate cacao neindulcita
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 3 linguri lapte
  • ¼ lingurita esenta de vanilie

    Pentru ganache de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu wasabi
  • 60 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol faina, cacaua, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Adauga uleiul, laptele si vanilia. Omogenizeaza cu o lingura si ai grija sa nu ramana in compozitie cocoloase.
Transfera mixul intr-o forma ramekin si baga in cuptorul cu microunde pentru 1 minut.
Scoate, lasa sa se raceasca, apoi presara putin zahar pudra.

Ganache de ciocolata:
Pune laptele la incalzit la bain-marie.
Rupe ciocolata in bucatele si adaug-o in vas. Amesteca pana cand ciocolata s-a topit.
Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

„Asamblare”:
Glazureaza prajitura cu ciocolata ganache.
O poti decora cu o capsuna sau cireasa.



Pofta buna!