Site coolinaria.ro

Mar caramelizat, cu scortisoara


Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara.
Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!

Mar caramelizat, cu scortisoara

Ingrediente:
  • 10 caramele cu cacao
  • 60 gr caramele albe
  • 1 lingurita jumatate zahar brun
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 1 mar Granny Smith
Mod de preparare:
Indeparteaza codita marului si introdu in fruct un betisor de lemn (ca cel de la inghetatele pe bat).
Baga marul in congelator pentru 5 minute, ca sa se raceasca (dar nu mai mult de 15 minute).
Desfa caramelele cu cacao din ambalaj, pune-le intr-un bol, impreuna cu o lingurita de apa, si baga-le in cuptorul cu microunde pentru 1 minut, la o temperatura medie. Daca ti se pare ca nu s-au topit, amesteca in bol, apoi baga-le iarasi, de data aceasta pentru 20 de secunde.
Cufunda marul in caramelele topite, astfel incat sa fie acoperit complet, apoi pune-l intr-o tava unsa cu putin unt si baga-l inapoi in congelator.
Intre timp topeste, tot in cuptorul cu microunde, caramelele cu lapte. Cand sunt gata, scoate-le.
Pune scortisoara si zaharul brun intr-un bol.
In momentul in care s-a intarit caramelul de pe mar, trece fructul prin caramelele albe topite, apoi prin mixul de zahar si scortisoara. Baga fructul in frigider, de data aceasta, pentru cateva minute, inainte de servire.



Pofta buna!