Site coolinaria.ro

Supa minestrone, aromata cu fenicul


In zilele mai reci, cand nu ai nici o idee ce sa gatesti, poti face o minunata supa minestrone. Modul de preparare este mult mai usor decat crezi.
Cu siguranta, reteta iti va placea si vei dori sa o prepari cat mai des!

Supa minestrone, aromata cu fenicul

Ingrediente:
  • 100 gr bacon
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 bulb mic de fenicul, cu tot cu frunze
  • 2 frunze de dafin
  • ½ lingurita cimbru si rozmarn (amestecate cele doua plante)
  • ½ praz
  • 1 pahar vin rosu
  • 10-12 rosii mai mici, curatate de pielita / rosii la borcan (1 borcan mediu)
  • 500 ml supa de legume
  • 100 gr paste (fie dintr-un sortiment mic, fie spaghete maruntite)
  • 1 pahar fasole alba semi-preparata (din conserva)
  • piper negru
  • sare
  • putin busuioc
  • cateva grame parmezan dat pe razatoare
Mod de preparare:
Spala si taie legumele.
Rumeneste baconul intr-o lingura de ulei, apoi acopera-l cu legumele. Lasa totul asa, pe foc mediu, in jur de 15-20 de minute. Amesteca din cand in cand.
In momentul in care legumele s-au inmuiat destul de bine, toarna vinul rosu peste ele, adauga rosiile si presara plantele aromatice (fara busuioc). Mai apoi, mancarea trebuie sa fiarba in jur de 10 minute.
Incorporeaza supa si pastele si lasa sa fiarba in continuare.
Dupa alte 10 minute pune fasolea alba.
Potriveste de sare si piper si lasa sa dea 2-3 clocote.
Ia de pe foc supa, pune doua polonice intr-un castron, presara busuioc si parmezan si serveste cu o bagheta frantuzeasca.



Pofta buna!