Site coolinaria.ro

Salata tropicala de fructe in coaja de ananas


Este o salata de fructe inedita, de mare efect la petreceri, ea fiind servita in chiar coaja ananasului folosit la pregatirea ei. Coaja trebuie scobita bine in acest sens, iar la final se poate adauga pe deasupra frisca, inghetata sau se poate consuma simplu. Per total prepararea salatei tropicale de fructe dureaza 20 de minute.

Salata tropicala de fructe in coaja de ananas

Ingrediente:
  • fruct de ananas de marimea unui bol pentru desert, bine copt si proaspat (in functie de numarul de invitati alegeti si cate fructe de ananas doriti)
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri de sirop natural din orez brun sau de artar
  • alternativ puteti folosi si zahar brun
  • fructe exotice, la alegere, miezul ananasului, papaya, mango, kiwi, pepene galben si/sau verde, banane, etc.
Mod de preparare:
1 Indepartati pielita de pe toate fructele alese si taiati toate fructele in cubulete mici; atentie: ananasul este bine sa fie scobit cu atentie pentru a pastra cat mai mult din miezul sau pentru salata
2 Puneti toate fructele taiate intr-un vas larg si inalt;
3 Separat amestecati sucul de lamaie si siropul sau zaharul brun;
4 Turnati amestecul de suc de lamaie si sirop/zahar peste fructe amestecandu-le cu incetul;
5 Gustati putin si vedeti daca mai este nevoie de sirop sau de zahar; nu va temeti ca zaharul nu se va dizolva bine intrucat acidul din fructe va face aceasta treaba multumitor;
6 Umpleti ananasul scobit artistic cu salata de fructe si plasati fiecare portie pe un vas special pentru ca, de multe ori, siropul si sucul fructelor se poate prelinge prin coaja ananasului;
7 Puteti adauga pe deasupra cate o lingura/portie din siropul care va ramane pe fundul recipientului unde ati pregatit salata de fructe, frisca, inghetata si chiar iaurt dulce fortificat cu vitamine;
8 Inainte de a fi servita, salata poate fi tinuta la frigider, dar nu o puneti inca in coaja de ananas ci pastrati-o si pe aceasta la rece pana ce se poate servi.


Pofta buna!