Site coolinaria.ro

Biscuiti de casa


De multe ori evitam sa facem ceva dulce, mai ales pe perioada verii, din cauza caldurii, dar si din cauza faptului ca prepararea dulciurilor cere destul de mult timp. Asa ca o sa venim in ajutorul doritorilor cu o reteta de biscuiti proaspeti si pufosi care pot fi obtinuti in timp scurt si fara prea mult stres.

Biscuiti de casa

Ingrediente:
  • 1/5 cana de zahar
  • un sfert cana ulei
  • 3 oua
  • faina
  • unt
Mod de preparare:
Se ia un bol in care se pun cele trei oua cu tot cu albus si galbenus si zaharul din cana, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca incontinuu pana ce zaharul si ouale se imbina perfect. Dupa care se toarna treptat ulei continuandu-se sa se amestece compozitia. Cand s-a terminat acest proces, se adauga faina, tot in mod treptat, pana rezulta o pasta omogena nu foarte groasa.

Se scoate tava din cuptor si se unge cu unt pentru ca biscuitii sa nu se arda. Se pune in palme cate o bucatica din aluatul rezultat si se roteste pana ce se obtin niste bile pe care le asezam in tava.

Tava se va pune la cuptor, la foc mic, unde se va tine circa 18 minute.

Biscutii pot fi serviti ori cu crema de ciocolata ori cu diferite gemuri in functie de propriul gust.


Pofta buna!