Site coolinaria.ro

Retete de la bunica: Cornulete cu gem



Retete de la bunica: Cornulete cu gem

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 300g faina
  • 250g unt
  • 150g zahar pudra
  • o cana de lapte
  • un plic zahar vanilat
  • un borcan cu gem
Mod de preparare:
Se adauga intr-un bol cele trei galbenusuri, faina, untul, zaharul pudra, cana de lapte si plicul cu zahar vanilat si se amesteca pana se obtine aluatul. Se intinde o foaie de aluat pe masa tapetata cu faina si se taie foaia in patratele punandu-se in mijlocul fiecarui patratel o lingurita de gem. Apoi se ruleaza in forma unui cornulet, procedandu-se identic cu toate patratelele de aluat.

Asezati apoi cornuletele intr-o tava unsa cu unt si lasati-le la cuptor pentru 15 minute la temperatura mare. Dupa ce le-ati scos presarati pe deasupra lor zahar pudra dupa preferinta.


Pofta buna!