Site coolinaria.ro

Creme caramel cu zmeura



Creme caramel cu zmeura

Ingrediente:
  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, dupa care se lasa la racit 20 de minute. Ouale se amesteca cu 100g zahar impreuna cu 4 linguri de zahar vanilat. Restul de 100g de zahar se pune intr-un vas la foc mic pana se topeste apoi se tapeteaza cu acest caramel de casa formele (cestile) in care se toarna compozitia obtinuta.

Cestile (formele) astfel umplute se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte, se acopera si se introduc la cuptor, la temperatura moderata, timp de circa 45 minute. Cand crema este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste rasturnata pe farfurioare sau direct din forme.

Se poate prepara si intr-un vas mai mare. La sfarsit se orneaza cu zmeura.


Pofta buna!