Site coolinaria.ro

Crepes cu Whisky



Crepes cu Whisky

Ingrediente:
  • 250g faina grau
  • 500g zahar pudra
  • 6 oua
  • 750ml lapte
  • 100g unt
  • un varf de cutit de sare si un paharel de whisky
Mod de preparare:
Pentru sirop aveti nevoie de: 1 pahar de whisky, 60g zahar pudra, 60g unt. Reteta este gandita pentru 6 persoane.

Mod de preparare: se pune faina cernuta intr-un bol, adaugati un varf de sare si zece linguri de zahar pudra apoi cu ajutorul telului amestecati ingredientele. Dupa care, intr-un alt bol, puneti cele 6 oua cu tot cu albus si galbenus adaugand jumatate din cei 750ml de lapte, amestecati bine dupa care adaugati compozitia in primul bol, cel cu faina, si amestecati cu mixerul pana se ajunge la o pasta omogena adaugand treptat si restul laptelui. La sfarsit turnati si paharul cu whisky si amestecati usor.

Aceasta compozitie este similara cu cea a clatitelor numai ca trebuie sa adaugati in tigaie o cantitate mai mica de compozitie cu ajutorul unui polonic pentru ca crepsurile sa iasa foarte subtiri. Inainte nu uitati sa ungeti tigaia cu putin unt.

In ce priveste siropul: adaugati paharul de whisky, zaharul pudra si untul in tigaie si amestecati pana cand se omogenizeaza. Dupa ce ati terminat de facut crepsurile (care au forma de clatite) ele se impaturesc in patru si se aseaza pe farfurie, iar pe deasupra lor se toarna sirop.


Pofta buna!