Atunci cand va apuca cheful de bucatarit ceva special, va recomand sa incercati pastitio, un fel de lasagna specific meniului grecesc. E nitel mai complicat, dar merita efortul!
Toaca ceapa si usturoiul marunt si pune-le in putin ulei la calit. Adauga si carnea, amestecand cu o lingura de lemn pana isi schimba culoarea. Stinge cu vinul si lasa 3 minute sa fiarba. Adauga rosiile taiate marunt sau pasta de tomate. Micsoreaza focul si lasa la fiert 15 minute pana se evapora zeama.
Dupa ce s-a racit adauga oul pe care l-ai batut inainte ca pentru omleta si pesmetul.
Fierbe macaroanele al dente conform indicatiilor de pe pachet. Scurge-le si amesteca-le cu 2 linguri de unt.
Pregateste bechamelul. Pune untul la topit, adauga treptat faina si lasa putin pe foc. Adauga laptele rece si amesteca mereu cu telul pana fierbe, in felul acesta nu se vor forma cocoloase. Adauga ouale batute separat si omogenizeaza-le. Lasa sa dea in clocot 3 minute si da tigaia de pe foc. Adauga sarea, zaharul, piperul si nucsoara.
Unge o tava cu unt si tapeteaza cu pesmet. Asaza jumatate din catitatea de macaroane fierte, apoi carnea. Pune restul de macaroane. La final toarna peste macaroane sosul besamel si presara cu cascaval ras.
Da la cuptor la foc mediu pentru 40-50 minute pana se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a racit se taie in bucati generoase.
Pofta buna!