Site coolinaria.ro

Ciorba de salata


Dupa atatea mancaruri grase consumate in anotimpul rece iti recomand sa incerci aceasta ciorba de salata.

Ciorba de salata

Ingrediente:
  • 1 capatana mare de salata verde creata
  • 1 litru de lapte
  • 250 ml apa
  • 150g slaninuta
  • 4 catei de usturoi
  • smantana sau iaurt de adaugat dupa preferinta in farfurie
Mod de preparare:
Luam capatana de salata, rupem frunzele de pe cotor, le spalam sub jet de apa si le punem la scurs.

Taiem slaninuta cubulete marunte si o punem la calit.
Cand s-a rumenit adaugam peste apa si laptele si lasam sa dea in clocot.

Cand a dat in clocot adaugam salata rupta bucati mari, condimentam cu sare dupa gust si lasam sa mai dea din nou totul in clocot.

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica. Cand ciorba este gata adaugam si usturoiul.

Servim ciorba alaturi adaugand in farfurie o lingura de iaurt, smantana sau otet.
Este delicioasa servita alaturi de paine prajita sau crutoane.


Pofta buna!