Site coolinaria.ro

Tort cu vanilie si capsuni


O reteta usoara si racoritoare pe timp de vara:


Ingrediente:
  • 500g capsune 250ml lapte 1plic zahar vanilat 1plic crema vanilie dr oetker 1cana sirop cu 3 lg zahar si esenta de lamaie 3lg zahar pt prepararea cremei 1blat tort 1plic gelatina rosie
Mod de preparare:
Se face siropul,ca sa aiba tp sa se raceasca,se spala si se curate capsunele,se masoara laptele,zaharul si se pregatesc celelalte ingrediente.Se prepara crema,mixandu-se laptele cu praful din plicul de crema si zaharul vanilat,pana capata consistenta.Se desface prima foaie de blat,se aseaza pe un platou si se insiropeaza.Peste foaia insiropata se intinde un strat de crema si se acopera cu felii de capsune.Se repeat operatiunea in acelasi mod pana la ultima felie de blat.Tortul imbracat cu crema la exterior,se tapeteaza atat deasupra cat si pe laterale cu felii de capsune.Se prepara jeleul,conform instructiunilor de pe ambalaj si,dupa ce se lasa un minut sa se raceasca,se toarna uniform pe toata suprafata tortului,peste stratul de capsune,apoi se baga la frigider.


Pofta buna!