Site coolinaria.ro

Mic dejun delicios: Friganele


Copil fiind adoram friganelele, traditionala paine in ou si lapte sau mai exact bundas kenyer-ul. Numele in maghiara este foarte plastic, iar painea imbracata in bundita era micul-dejun ideal cand aveai o paine un pic mai veche in casa. Este foarte simpla de facut, dar foarte economica si gustoasa.

Mic dejun delicios: Friganele

Ingrediente:
  • o paine de 2- 3 zile (mai tare)
  • 4 oua
  • o cana de lapte
  • 1 lingurita de miere
  • un praf de nucsoara
  • un varf de sare
Mod de preparare:
Taie painea felii. Amesteca intr-o farfurie adanca ouale cu laptele, mierea, nucsoara si sarea. Inmoaie painea in aceasta compozitie si prajeste-o in ulei incins pe ambele parti pana se rumeneste bine.

Le poti servi presarate cu dulceata sau zahar, alaturi de o cana de cacao cu lapte.

Cel mai gustos mic dejun posibil!


Pofta buna!