Site coolinaria.ro

Crema de zahar ars cu sampanie


Crema de zahar ars este unul dintre deserturile cele mai usor de preparat. Dar pentru un gust mai rafinat iti recomand sa incerci si acesta varianta cu sampanie.

Crema  de zahar ars cu sampanie

Ingrediente:
  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri cu zahar
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 lingura cu faina
  • 1 cana cu sampanie
Mod de preparare:
Pune ouale, 5 linguri cu zahar si faina intr-un castron si amesteca avand grija sa nu faca spuma.

Toarna incet laptele caldut si amesteca. La final adauga cescuta de sampanie. Separat pune intr-o forma de guguluf restul de zahar si caramelizeaza pe foc mic.

Rasuceste cratita cu grija, astfel incat sa tapetezi cu caramel si peretii formei. Toarna cu grija amestecul de lapte si oua si baga la cuptorul preincalzit in prelabil, la foc mic, aproximativ 50 de minute.

Inainte de a scoate crema de zahar ars cu sampanie din cuptor, fa testul cu scobitoarea (inteapa crema cu o scobitoare, daca iese curata crema este gata).
Rastoarna crema abia dupa ce s-a racit si serveste-o cu sosul format.


Pofta buna!