Guguluf cu legume
Cine spune ca in forma de guguluf se pot face doar deserturi? In cele ce urmeaza iti voi prezenta o retetea aperitiv de guguluf cu legume de primavara. Tin sa mentionez ca o vor aprecia si copii mofturosi carora nu le place spanacul.
Ingrediente:
- 500g cartofi noi
- 200 morcovi
- 200g mazare noua
- 200g fasole verde
- 200g spanac
- 100g unt
- 100g faina
- 400ml lapte
- 5 oua
- 100 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe in apa cu putina sare legumele, mai putin spanacul, apoi lasa-le sa se raceasca si da-le prin masina de tocat. Separat opareste spanacul in apa cu putina sare.
Apoi prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Dupa ce s-a racit, amesteca-l cu galbenusurile, cascavalul ras si albusurile batute spuma ca pentru bezea.
Adauga legumele maruntite si spanacul si amesteca bine. Condimenteaza cu sare si piper.
Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de guguluf, rastoarna compozitia si da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.
La final, amesteca 100g iaut cu 100 ml smantana, o lingurita de mustar, ceapa verde tocata, verdeata, sare si zahar. Torna sosul peste guguluful de legume in momentul servirii.
Pofta buna!