Site coolinaria.ro

Paine dulce cu banane


Daca ai prin frigider cateva banane foarte coapte (chiar daca sunt cu coaja neagra), atunci iti recomand sa pregatesti aceasta paine dulce cu banane. Este foarte satioasa si gustoasa si o poti servi la micul dejun alaturi de o ceasca de ceai.

Paine dulce cu banane

Ingrediente:
  • 175g zahar tos
  • 115g unt
  • 3 banane
  • 2oua
  • 300g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 20g miez nuca macinat
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
Mod de preparare:
Decojim bananele. Le taiem bucati mari si le punem intr-un castron. Cu ajutorul unui blender vertical pasam bananele pana obtinem un piure. Intr-un castron punem untul (la temperatura camerei), adaugam zaharul tos, pliculetul de zahar vanilat si mixam pana la omogenizare.

Peste compozitia obtinuta adaugam ouale, esenta de rom si mixam din nou pana se incorporeaza complet.

In compozitia rezultata adaugam piureul de banane si miezul de nuca macinat si mixam din nou pana incorporam.

La final adaugam faina si praful de copt si amestecam. Compozitia pentru painea dulce cu banane este gata.

Ungem o tava de chec cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia obtinuta in tava, o introducem in cuptorul preincalzit si o coacem la foc mic spre mediu 1 ora. Dupa 1 ora scoatem painica din cuptor, o lasam la racit 10 minute in tava, dupa care o scoatem pe un fund de lemn.

O putem pastra acoperita cu un prosop, sau intr-o punguta (dar doar dupa ce s-a racit complet pentru a nu transpira in punga).

Painica este extraordinara la gust si se pastreaza foarte bine!


Pofta buna!