Site coolinaria.ro

Placinta cu branza la cuptor



Placinta cu branza la cuptor

Ingrediente:
  • 500 g faina alba
  • 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1/2 ceasca margarina
  • 2 galbenusuri de ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700g branza de vaci
  • 1ceasca cu varf de zahar
  • 1/2 ceasca unt
  • 5 oua
  • praf de vanilie
  • 1/2 ceasca stafide
  • 2-3 linguri de coaja de portocale
Mod de preparare:
1 Se prepara simplu aluatul si se lasa la frigider o jumatate de ora;

2 Se face o crema din unt, zahar, si galbenusurile de ou;

3 Se adauga apoi branza si praful de vanilie amestecandu-se usor;

4 Se pun si stafidele si coaja de portocale si se scoate aluatul de la frigider;

5 Se pregatesc doua bucati egale de aluat se pun in tava si se coc timp de 25 de minute pana ce prind o crusta aurie;

6 Se bat albusurile de ou si se amesteca cu compozitia de branza apoi se aseaza compozitia pe foile de aluat, se unge cu putin albus de ou deasupra si se lasa la cuptor timp de cateva minute.


Pofta buna!