Site coolinaria.ro

Supa de castraveti (Zupa Ogorkowa)


Supa de castraveti poate drege efectele unei nopti de betie, fiind deosebit de stimulatoare si revigoranta.

Supa de castraveti (Zupa Ogorkowa)

Ingrediente:
  • 2 cani mari de zeama de supa de zarzavaturi si pasare
  • 5 cartofi
  • 1/2 lingura unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 ceapa medie taiata fin
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 morcovi maruntiti
  • piper
  • 1 ceasca smantana
  • 4 castraveti murati
  • jumatate ceasca zeama acra de castraveti
  • 1 lingurita usturoi maruntit
  • 1 frunza dafin
Mod de preparare:
1 Cartofii se curata si se taie cubulete;
2 Se pune zeama de supa de zarzavat si pasare intr-o oala incapatoare pentru un clocot scurt, se adauga cartofii si se fierb pana ce se patrund bine;
3 Se decojesc si castravetii murati intre timp apoi se incing in unt ceapa, morcovii, usturoiul, castravetii pana ce se rumeneste ceapa;
4 Se pune prajeala in oala, se adauga frunza de dafin, sare, piper, zeama de castraveti; gustati si daca e nevoie mai adaugati putina zeama de castraveti;
5 smantana si faina se amesteca separat si se adauga in supa;
6 se lasa la fiert pana ce supa incepe sa se ingroase usor
7 se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.


Pofta buna!