Site coolinaria.ro

Ciuperci pleurotus cu maioneza


Permiteti-mi sa va prezint o reteta cu care tatal meu ne-a cucerit la masa de Paste: salata de ciuperci pleurotus cu maioneza. ?i-o recomand si tie in momentul in care vrei sa adaugi ceva inedit si foarte gustos la mesele tale festive si nu numai. Daca esti la dieta foloseste maioneza vegetala, daca nu, creeaza reteta asa cum o vei descoperi mai jos.

Ciuperci pleurotus cu maioneza

Ingrediente:
  • 500g ciuperci pleurotus
  • 2-3 linguri maioneza
  • o lingura smantana
  • o jumatate de lamaie
  • 2 fire de usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • o lingura de otet
  • apa
Mod de preparare:
De obicei ciupercile nu se curata, este suficient sa le speli foarte bine, dar pentru ca salata sa fie foarte fina iti recomand sa te inarmezi cu rabdare si sa indepartezi pielita de pe palarii. Dupa care, le speli bine si le pui la fiert cu apa si cu lingura de otet. Dupa ce au fiert bine (avantajul acestor ciuperci este ca nu se pot face terci) scurge-le bine, lasa-le la racit si taie-le fasii.

Separat prepara o maioneza cu ou, mustar si ulei si adauga in ea o lingura de smantana. Spala si toaca marunt usturoiul verde si patrunjelul.

Amesteca ciupercile cu maioneza si verdeata si stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, pune totul intr-un bol frumos si orneaz-o cu o ploaie de patrunjel.


Pofta buna!