Site coolinaria.ro

Profiterol cu sos de ciocolata


Profiterolul este un desert popular, gogosile de aluat putind fi umplute cu diferite tipuri de creme, insa de cele mai multe ori aceste sunt pe baza de vanilie, ciocolata sau alcool. Un sos gros de ciocolata sau caramel deobicei este turnat deasupra.

Profiterol cu sos de ciocolata

Ingrediente:
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita zahar (pentru aluat)
  • 200g zahar (pentru crema)
  • un varf de cutit de sare
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 oua mari
  • ½ l lapte - 1 pachet de zahar vanilat - frisca - esenta de rom
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa, si se toarna deasupra sarea. Cand da in clocot se adauga cana de faina, amestecindu-se constant pana devine o pasta omogena. Dupa ce s-a racit, se adauga ouale. Gogosile se aseaza fie cu mana, fie cu ajutorul unei ustensile speciale pe o tava, si le lasam la copt aproximativ 13 minute la foc mare, si apoi inca 20 de minute la un foc mai mic. Daca amestecul facut din faina si oua a fost omogen, gogosile vor iesi poroase la interior. Pentru umplutura Se lasa laptele la fiert pana da in foc. In paralel se amesteca galbenusurile de ou, cu zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom, si se adauga usor in laptele care fierbe, amestecindu-se constant. Se mai lasa la fiert cateva minute, pana se ingroasa pasta. Se lasa la racit. Se umplu cu grija gogosile cu crema rezultata. Se decoreaza cu sos de ciocolata din abundenta.


Pofta buna!