Site coolinaria.ro

Sorbet de capsuni


Sorbetul este o inghetata dietetica, pe baza de fructe, zahar si apa. Reteta de sorbet de capsuni pe care v-o propun inlocuieste cu succes inghetata, are un gust minunat si e facut in casa! In loc de capsuni puteti sa puneti orice alte fructe sau sucuri de fructe.

Sorbet de capsuni

Ingrediente:
  • 500g de capsuni
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 70g zahar pudra
  • 8 linguri de apa
Mod de preparare:
Spala bine fructele. Taie coditele si frunzele fructelor cu ajutorul unui cutit numai dupa ce ai spalat capsunile. Astfel apa nu intra in capsuni.

Mixam capsunile cu sucul de la jumatate de lamaie.

Strecuram sucul obtinut pentru a elimina semintele.

Punem zaharul si apa intr-o cratita pe foc si amestecam usor. La primul clocot dam cratita deoparte si lasam sa se raceasca.

Amestecam siropul de zahar rece cu sucul de capsuni si turnam in forme de inghetate speciale, in pahare de iaurt sau forme de cuburi de gheata.

Punem sorbetul de capsuni la congelator pentru 3-4 ore. La jumatatea timpului infigem bastonasele de la formele speciale in sorbet.

Pentru ca sorbetul sa iasa usor din forma, scoateti formele din congelator cu 5 minute inainte de servire.


Pofta buna!