Site coolinaria.ro

Jeleu de capsuni


Daca v-ati plictisit de painea cu unt si cu geam sau dulceata de la micul dejun, puteti incerca si jeleul de capsuni. Partea cea mai frumoasa este ca il puteti prepara in casa, pentru a evita conservantii continuti in cel cumparat de la magazin.

Jeleu de capsuni

Ingrediente:
  • 300 g miere
  • 600 g capsuni
  • 1 l apa
  • 2 portocale
  • 10 g gelatina
  • 1 betisor scortisoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • menta
Mod de preparare:
Spalam capsunile in mai multe ape pentru a elimina toate impuritatile, apoi le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Mierea se pune într-o oala inalta, impreuna cu capsunile. Se adauga jumatate din cantitatea de apa, sucul de la portocale si cateva frunze de menta.

Lasam sa fiarba pana cand capsunile s-au inmuiat, luam oala de pe foc si se lasam sa se raceasca 10 minute. Pasam cu un mixer, le punem din nou pe foc, adaugand restul de apa si betisorul de scortisoara.

Mai fierbem inca zece minute, luam oala de pe foc, adaugam gelatina (care a fost inmuiata in putina apa rece si lasata sa se umfle).

Se amesteca, se trece printr-o strecuratoare, se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

Daca dorim sa pastram jeleul mai mult timp il punem in burcane bine inchise si fierbem in baie de aburi aproximativ 10 minute.
Daca il vom consuma ca si desert, cat este caldut turnam jeleul in forme stropite cu apa si le punem la rece.

Putem folosi jeleul de capuni ca si crema pentru diverse torturi sau rulade.


Pofta buna!