Site coolinaria.ro

Souffle de curmale in sos de portocale



Souffle de curmale in sos de portocale

Ingrediente:
  • 1/2 ceasca curmale proaspete, fara sambure
  • 6 linguri faina alba
  • 1/4 ceasca unt topit
  • 1 ceasca lapte praf
  • 2 linguri coaja de portocala rasa fin
  • 3 oua cu albusurile si galbenusurile separate
  • 3 linguri zahar
  • - Sosul de portocale
  • 1/4 ceasca zahar
  • 1 lingura faina de malai
  • 1 ceasca suc de portocale
  • 2 linguri coaja de portocala rasa fin
  • 1/2 ceasca frisca
Mod de preparare:
1 Curmalele se fac piure la mixer si se amesteca apoi cu faina si untul la viteza medie
2 Laptele praf se pregateste la foc pana ce ajunge la clocot si se toarna apoi treptat in compozitia de curmale
3 Intr-un recipient pozitionat intr-o oala cu apa la clocot se gateste compozitia timp de 5 minute si se amesteca constant
4 Puteti adauga acum si coaja de portocale
5 Bateti galbenusurile pana ce se ingroasa si apoi adaugati zaharul gradual
6 Puneti crema de galbenus in compozitia calda de curmale, amestecati si puneti totul la rece
7 Albusurile de ou se bat si aceastea bine si se imbraca compozitia de curmale cu acestea
8 Se pune apoi amestecul intr-un recipient care se pozitioneaza intr-o tava de copt plina cu apa fierbinte si se da la cuptor pentru 1 ora la 160 de grade Celsius
9 Se serveste cu sos de portocale

Sosul de portocale
10 Se amesteca zaharul si malaiul in tigaie
11 Se adauga sucul de portocale si coaja de portocale si se gateste la foc moderat amestecandu-se constant
12 Se acopera tigaia si se pune totul peste un recipient mai larg cu apa in clocot unde se tine inca 10 minute
13 Sucul de portocale se pune peste crema de curmale chiar inainte de masa


Pofta buna!