Site coolinaria.ro

Negrese cu ciocolata amara



Negrese cu ciocolata amara

Ingrediente:
  • 6 linguri unt plus o cantitate suplimentara pentru topit
  • 2/3 cesti faina de grau
  • 200g ciocolata amara pentru prajituri
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare mare
  • 2 oua marisoare
  • 2 lingurite praf de vanilie
  • 1/2 ceasca zahar
Mod de preparare:
1 Incalziti cuptorul la 180 grade
2 Pregatiti o tava patrata de vreo 20 cm si ungeti-o cu unt; pe deasupra presarati cam o lingura de faina acoperind bine toata tava
3 Intr-o oala de dimensiuni mici plina cu apa plasati un bol adecvat in care veti topi ciocolata si untul amestecandu-le la foc moderat pana ce se dizolva bine; cand e gata se indeparteaza bolul si se lasa la racit
4 Faina, praful de copt si sarea se combina intr-un recipient si se lasa deoparte
5 Se bat apoi ouale cu praful de vanilie pana ce se face o crema; se adauga apoi si zaharul si se bate in continuare crema timp de 1 minut
6 In crema de oua se toarna usor amestecul de ciocolata si unt si la final se pune si amestecul de faina, praf de copt si sare avandu-se grija ca totul sa se lege cat mai bine
7 Se pune compozitia in tava unsa cu unt si se da la cuptor aproximativ 25 de minute verificandu-se daca s-a copt bine cu ajutorul unei scobitori care trebuie sa ramana curata dupa ce prajitura a fost strapunsa cu aceasta
8 Se lasa la racit timp de 10 minute inainte de a se taia micile negrese.


Pofta buna!