Site coolinaria.ro

Creme Brulee



Creme Brulee

Ingrediente:
  • 2 1/3 cesti de smantana nedegresata
  • 2/3 ceasca lapte
  • 1/4 ceasca zahar
  • 3 oua intregi
  • 3 albusuri de oua
  • 1 lingurita praf de vanilie
  • 3/4 ceasca zahar brun
Mod de preparare:
1 Se incalzeste cuptorul la aprox. 150 grade Celsius
2 Intr-o tigaie inalta se incalzesc pana la punctul de fierbere laptele, smantana si zaharul
3 Separat se bat intr-un recipient metalic si cele 3 oua intregi cu cele 3 albusuri de ou foarte bine
4 Compozitia incalzita in tigaie se amesteca apoi cu atentie cu ouale batute si la final se pune din nou totul inapoi in tigaia inalta
5 Se lasa amestecul din tigaie la foc mediu amestecandu-se constant timp de 4 minute cam pana ce crema se prinde de lingura cu care amestecati
6 Se indeparteaza apoi tigaia de pe foc si se adauga si praful de vanilie amestecandu-se fara graba
7 Se pune apoi crema in 6 boluri rezistente la temperatura care se plaseaza intr-o tava larga
8 Se adauga apa fierbinte in tava larga astfel incat cele 6 boluri sa fie cuprinse aproape pana la buza de apa fierbinte
9 Se pune tava la cuptorul incalzit pentru 35-40 de minute
10 La final se scot cele 6 portii din tava si se lasa la racit
11 Se introduc bolurile cu crema la frigider unde se lasa ceva vreme
12 Inainte de a se servi, cu ceva vreme in avans, se presara zahar brun pe deasupra cremei din boluri si se mai da o data la cuptorul preincalzit timp de 1 minut sau 1 minut si jumatate pana ce zaharul brun este bine patruns
13 Se lasa apoi la racit si se poate servi Crema Brulee.


Pofta buna!