Site coolinaria.ro

Sufleu de coacaze


De ce va propun aceasta reteta de sufleu de coacaze? Pentru ca e atat de usor si aromat incat e o crima sa nu il preparati cel putin o data pe parcursul verii. Se poate face cu diverse fructe, visine, cirese, capsuni, fructe de padure, insa varianta mea preferata ramane cea de coacaze sau "strugurei", asa cum sunt coacazele rosii cunoscute in popor. Tin sa va mentionez ca trebuie neaparat sa fierbi putin coacazele inainte de a le folosi pentru ca sunt foarte acre si astringente.

Sufleu de coacaze

Ingrediente:
  • 500g coacaze
  • 20-30 g zahar
  • 3 albusuri
Mod de preparare:
Fierbi fructele cu zaharul si putina apa, pana scad. Le pui apoi intr-un vas uns cu putin unt si le acoperi cu albusurile batute spuma impreuna cu putin zahar pudra.

Le dai la cuptor 5-10 minute la foc iute.


Pofta buna!