Site coolinaria.ro

Placinta de paste


Sau ce poti face cu diverse resturi de prin frigider si cu o punga de paste Rigatonni. Aceasta placinta de paste se prepara foarte repede, dar se termina tot asa. Cantitatile pe carne urmeaza sa vi le insir sunt orientative, asta pentru ca le-am facut dupa inspiratie si nu am avut un creion la indemana sa le notez.

Placinta de paste

Ingrediente:
  • o punga de paste Rigatonni
  • 400 g carne tocata (eu am avut de vita)
  • 4 cepe si 3 usturoi verzi (inclusiv codtele)
  • 4 rosii mari (fara coaja)
  • 1 ou
  • patrunjel si busuioc proaspat
  • oregano (sau rozmarin) uscat
  • cateva felii de cascaval (sau mozzarella)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbem pastele al dente. In acest timp calim ceapa si usturoiul verde in putin ulei de masline. Adaugam peste carnea tocata de vita. Peste 5 minute punem si rosiile tocate marunt si fara coaja( le cojim foarte usor plonjandu-le in putina apa fiarta). Lasam pe foc pana scade zeama de la carne. Apoi dam deoparte si lasam putin sa se raceasca si amestcam si oul batut bine, sarea, piperul si verdeturile tocate marunt.

Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem bine de apa.

Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu putin pesmet. Asezam pastele cu varful in sus. Cand am umplut vasul, turnam compozitia de carne peste ele.

Punem deasupra cateva felii de cascaval cat sa acopere toata suprafata.
Dam la cuptor 10-15 minute.


Pofta buna!