Site coolinaria.ro

Budinca de clatite cu ciuperci



Budinca de clatite cu ciuperci

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 10 linguri cu varf faina
  • 250ml lapte sau apa minerala
  • 2 pliculete praf de sare
  • 500g ciuperci champignon proaspete sau din conserva
  • o ceapa
  • 3 linguri lapte
  • piper
  • 200g smantana
  • 100g cascaval ras
Mod de preparare:
Preparam umplutura astfel: taiem ceapa marunt si o inabusim in putin ulei de masline, adaugam ciupercutele taiate feliute si acoperim cratita lasandu-le la inabusit aproximativ 15 minute.

Pregatim intr-o cana sosul de smantana astfel: amestecam smantana cu faina, subtiem cu laptele, adaugam sarea si piperul si omogenizam bine.

Cand a scazut aproape total zeama lasata de ciupercute, adaugam sosul de smantana si amestecam continuu pana s-a ingrosat.

Luam cratita de pe foc si o lasam deoparte sa se raceasca.

Pregatim compozitia pentru clatite si o dam 30 de minute la rece sa se odihneasca. Coacem clatitele. Va vor iesi 9 clatite.

Intre timp ungem un vas termorezistent cu unt si in tapetam cu pesmet. Umplem clatite astfel: punem o lingura plina cu varf de compozitie cu ciuperci si o intindem. Pliem marginile laterale peste umplutura, apoi cele de sus si de jos. Vor avea o forma aproximativ dreptunghiulara.

Asezam pachetelele de clatite in vasul pentru copt. Turnam smantana peste ele si cascavalul ras si dam la cuptor 30 de minute.


Pofta buna!