Preparam umplutura astfel: taiem ceapa marunt si o inabusim in putin ulei de masline, adaugam ciupercutele taiate feliute si acoperim cratita lasandu-le la inabusit aproximativ 15 minute.
Pregatim intr-o cana sosul de smantana astfel: amestecam smantana cu faina, subtiem cu laptele, adaugam sarea si piperul si omogenizam bine.
Cand a scazut aproape total zeama lasata de ciupercute, adaugam sosul de smantana si amestecam continuu pana s-a ingrosat.
Luam cratita de pe foc si o lasam deoparte sa se raceasca.
Pregatim compozitia pentru clatite si o dam 30 de minute la rece sa se odihneasca. Coacem clatitele. Va vor iesi 9 clatite.
Intre timp ungem un vas termorezistent cu unt si in tapetam cu pesmet. Umplem clatite astfel: punem o lingura plina cu varf de compozitie cu ciuperci si o intindem. Pliem marginile laterale peste umplutura, apoi cele de sus si de jos. Vor avea o forma aproximativ dreptunghiulara.
Asezam pachetelele de clatite in vasul pentru copt. Turnam smantana peste ele si cascavalul ras si dam la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!