Site coolinaria.ro

Prajitura cu caise si bezea


Pentru ca de luna aceasta deja au aparut caisele autohtone pe piata, m-am gandit sa iti ofer o reteta delicioase de prajitura cu caise si bezea.

Prajitura cu caise si bezea

Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 120g zahar pudra
  • e
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura smantana
  • 1 kilogram de caise
Mod de preparare:
Freci bine untul cu zaharul, galbenusurile si smantana. Adaugi zeama de lamaie, faina si amesteci bine. Framanti pana obtii un aluat consistent. Intinzi o foaie din aluat intr-o tava tapetata si o dai la cuptor.

Cand este pe jumatate coapta scoti tava si pui repede caisele desfacute in jumatati, cu partea taiata in sus. Torni albusurile batute spuma cu cele 300 de g zahar si dai din nou la cuptor la foc mic, pana cand bezeaua devine putin aramie.

Lasi prajitura in tava sa se raceasca. Dupa 2 ore se poate taia in bucati cu un cutit umezit.
Este o prajitura usoara, racoroasa si foarte gustoasa.


Pofta buna!