Prajitura cu caise si bezea
Pentru ca de luna aceasta deja au aparut caisele autohtone pe piata, m-am gandit sa iti ofer o reteta delicioase de prajitura cu caise si bezea.
Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 g unt
- 3 galbenusuri
- 4 albusuri
- 120g zahar pudra
- e
- 300 g zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingura smantana
- 1 kilogram de caise
Mod de preparare:
Freci bine untul cu zaharul, galbenusurile si smantana. Adaugi zeama de lamaie, faina si amesteci bine. Framanti pana obtii un aluat consistent. Intinzi o foaie din aluat intr-o tava tapetata si o dai la cuptor.
Cand este pe jumatate coapta scoti tava si pui repede caisele desfacute in jumatati, cu partea taiata in sus. Torni albusurile batute spuma cu cele 300 de g zahar si dai din nou la cuptor la foc mic, pana cand bezeaua devine putin aramie.
Lasi prajitura in tava sa se raceasca.
Dupa 2 ore se poate taia in bucati cu un cutit umezit.
Este o prajitura usoara, racoroasa si foarte gustoasa.
Pofta buna!