Site coolinaria.ro

Inghetata de piersici


Imi permit sa iti ofer o reteta de inghetat de piersici, un adevarat remediu impotriva caniculei din luna august. Este deosebit de energizanta si delicioasa!

Inghetata de piersici

Ingrediente:
  • 1,5 kg piersici coapte bine
  • 250 g zahar pudra
  • 200 ml smantana de frisca
  • 1 lamaie(de fapt doar putina zeama)
Mod de preparare:
Se curata piersicile si se taie pulpa de pe sambure. Dupa curatare vei obtine cam 1kg.

Se adauga zaharul pudra. Daca aveti piersici dulci tare, puneti doar 200 g zahar ,si gustati daca mai e nevoie.

Scoateti deoparte aproximativ 250g din piureul obtinut pentru a marmora inghetata. Adaugati o lingurita de zeama de lamaie in aest piure pe care l-ati scos deoparte. Mixati smantana pana se face frisca si nu mai aluneca din vas. Atentie caci trebuie sa fie rece, abia scoasa din frigider.

Adauga frisca obtinuta peste cantitatea mai mare de piure. Incorporati frisca usor, pana se amesteca bine cu piureul de piersici.

Puneti compozitia obtinuta intr-o forma de plastic. Acoperiti forma cu ajutorul unui capac si pune la congelator pentru 30 de minute.
Dupa jumatate de ora, scoatem înghetata afara si o batem putin si usurel. Apoi stropim usor deasupra cu piureul de piersici pastrat (la rece). Cu coada unei linguri sau cu o furculita intepam inghetata si facem 8-uri, pentru a impinge piureul in jos si pentru a o marmora.

Dam inapoi la congelator pana a doua zi.
Servim in cupe cu frunzulite de menta proasptata.


Pofta buna!