Site coolinaria.ro

Tiramisu cu capsuni


Daca esti o fana a tiramisu-ului clasic, atunci in timpul verii iti recomand sa incerci si aceasta reteta de tiramisu cu capsuni. Este un desert racoritor, usor de facut si mai ales delicios.

Tiramisu cu capsuni

Ingrediente:
  • 200g piscoturi
  • 150- 200 ml coniac sau lichior (eu am folosit de menta)
  • 500g capsuni (sau chiar ceva mai mult)
  • 50g zahar
  • 5 linguri de zahar
  • 500g mascarpone
  • 250g smantana dulce
Mod de preparare:
Piscoturile le-am zdrobit cu un sucitor (cat erau in punga pentru a evita sa fac firmituri prin toata bucataria), in bucati marisoare. Le-am pus intr-un bol si am turnat peste ele lichiorul de menta. Puteti folosi si vin dulce, amaretto sau Limoncello.

Capsunile le-am amestecat impreuna cu zaharul si le-am zdrobit (daca nu dispuneti de foarte mult timp folositi varianta blender/robot).

Intr-un bol am batut frisca si mascarpone-ul cu cinci linguri de zahar, pana s-a intarit un pic crema.

Intr-un vas cu peretii ceva mai inalti (aproximativ 5 centimetri ) am pus un strat de piscoturi, peste care am intins crema si apoi un strat de capsuni martuntite si zemoase. Se repeta pana le terminam pe toate, iar ultimul strat trebuie sa fie crema de frisca si mascarpone.

Ornam la sfarsit cu cateva jumatati de capsuni si dam la frigider peste noapte. Servim in portii consistente decorate cu cateva frunzulite de menta.
Este un deliciu si capsunile se pot inlocui si cu alte fructe.


Pofta buna!