Site coolinaria.ro

Inghetata de caise


Daca iti doresti ceva special, dar nu ai prea mult timp la dispozitie, poti improviza aceasta inghetata de caise, un desert simplu, gustos si sanatos.

Inghetata de caise

Ingrediente:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte
  • 200g frisca
  • 300g caise
Mod de preparare:
Intr-un vas freci spuma zaharul cu galbenusurile pana cand se formeaza spuma. Adaugi treptat laptele rece si pui vasul pe foc mic, amestecand energic pana se ingroasa. Mare atentie, caci nu trebuie sa fiarba!

Lasi compozitia sa se raceasca, dupa care adaugi caisele curatate de coaja si pisate marunt. Pui apoi compozitia la congelator si cand este aproape inghetata adaugi frisca si mai amesteci inca 10 minute.

Dai inghetata la congelator si o serveste decorata cu felii de caise.


Pofta buna!