Site coolinaria.ro

Mamaliga la cuptor cu rosii uscate



Mamaliga la cuptor cu rosii uscate

Ingrediente:
  • 1/2l apa
  • 500g malai
  • 6 oua
  • 300g branza telemea
  • 75g unt
  • sare mare de bucatarie
  • zarzavaturi si smantana pentru ornat
Mod de preparare:
Se prepara o mamaliguta la ceaun, asa cum stim ca trebuie procedat de obicei. Se ia apoi o tava de copt de dimensiuni medii, care se unge cu unt. Se aseaza in tava alternativ un rand de mamaliga si un rand de branza rasa. Se repeta acest lucru pana terminam mamaliguta, iar ultimul strat va fi unul de mamaliga si nu de branza.

Pe ultimul strat de mamaliguta, aceasta fiind moale si foarte maleabila, se fac cu grija cuibusoare simetrice in care urmeaza sa spargem fiecare dintre ouale proaspete. Se da apoi tava la cuptorul incalzit mediu unde se tine 15 minute pana se prajesc bine ouale si este patrunsa intreaga compozitie. Optional se pot adauga si cubulete de sunca sau de kaizer daca preferati o masa mai consistenta.

Se scoate din cuptor, se lasa 2-3 minute deoparte si se portioneaza. Taie mamaliga in triunghiuri, si orneaza deasupra cu rosii uscate in ulei.


Pofta buna!