Site coolinaria.ro

Tarta de banane



Tarta de banane

Ingrediente:
  • 300g faina alba extra
  • 150g unt
  • 10 banane bine coapte
  • 100g zahar brun
  • 1 ou pentru glazura
Mod de preparare:
Se mixeaza bananele si se prajesc impreuna cu zaharul la foc mic pana ce se rumenesc, apoi se dau la racit. Se ia faina si se pune intr-un bol de gatit. Se adauga untul amestecandu-se faina cu ajutorul degetelor si nu cu lingura. Se pune apa rece suficient cat sa iasa un aluat ferm, se framanta bine si, la final, se da la rece vreo 30 de minute.

Din aluatul facut anterior se vor rezerva 2/3 pentru tarta propriu-zisa si 1/3 pentru crearea de fasii de aluat pentru ornat tarta. Se ruleaza deci o foaie groasa de aluat si se aseaza in tava. Se pune apoi mixtura de banane si zahar brun pe deasupra si se orneaza cu fasiile din restul de aluat. Din oul batut se face o glazura cu care se acopera tarta. Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa 35-40 de minute pana ce e gata. O reteta foarte simpla si deosebit de gustoasa!


Pofta buna!