Imi place foarte mult pizza, dar nu prea agreez etapa intinsului blatului in tava. Asa ca daca vreti sa evitati aceasta etapa va propun o noua prezentare – briosele pizza.
Amestecam faina cu drojdia. Turnam apa calduta in centru si framantam pana obtinem o biluta moale si elastica. In momentul in care bila e formata adaugam si sarea si mai framantam pana la incorporare. Niciodata sa nu puneti sarea peste drojdie pentru ca aluatul nu va creste frumos!
Acoperim aluatul si il lasam 1 ora sa creasca.
In acest timp pregatim umplutura. Taiem rosiile cherry, sunca si mozzarella bucatele mici. Tocam verdeata marunt.
Dupa o ora rasturnam aluatul crescut pe masa de lucru. Rupem bucatele mici pe care le intindem cu podul palmei dandu-le forma rotunda. In centrul aluatului punem cate putin din toate ingredientele pentru umplutura. Strangem binele capetele brioselor.
Punem briosele in forme speciale unse cu unt si tapetate cu faina ( asta daca nu aveti hartiute speciale). Atentie caci partea unde am strans capetele trebuie sa vina dedesubt.
Le asezam pe toate in tava de muffins si le mai lasam 30-45 minute la crescut. Dupa 45 minute le ungem cu ulei de masline, le pudram cu sare, rozmarin si oregano.
Le bagam in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 de minute.
Le scoatem din forme si le servim calde.
Pofta buna!