Parfait cu zmeura
Va prezint o minunata reteta de parfait cu zmeura. Mai pe romaneste este o inghetata mai fina, gustoasa, aromata si deosebit de racoroasa.
Ingrediente:
- 500 g zmeura
- 300 ml iaurt
- 300 ml frisca
- 1/2 cana zahar
- 2 limete (sucul de la o limeta, iar a doua limeta feliata va fi folosita pentru decor)
Mod de preparare:
Mixam in blender zmeura cu zaharul si sucul de la o limeta pana se face piure. Adaugam iaurtul si omogenizam, apoi completam cu frisca batuta si amestecam din nou.
Turnam compozitia in forme de silicon si dam la congelator pana a doua zi. In lipsa de aceste forme putem folosi paharele de unica folosinta din plastic, puse cate doua.
Pentru sos, amestecam 100-150 g zmeura cu 1 lingura de zahar pudra si pasam. Se toarna piureul intr-o oala si se incalzeste, amestecand.
Cand servim inghetata, o scoatem din congelator cu o ora inainte, si decoram cu sosul de zmeura obtinut mai sus, cu felii de limete si zmeura.
Pofta buna!