Site coolinaria.ro

Saramura de peste



Saramura de peste

Ingrediente:
  • 1-1.5kg peste proaspat, de preferat crap sau stiuca
  • ulei pentru prajit
  • 1 rosie bine coapta
  • 1 ardei gras
  • condimente
  • ardei iute dupa gust, mai picant sau nu
  • patrunjel verde
  • sare mare de bucatarie
Mod de preparare:
Se ia mai intai pestele, se razuiesc solzii, dar nu foarte adanc, se curata de intestine si se spala foarte bine, inlaturandu-se apoi capul si coada. Daca aveti timp puteti apoi dezosa pestele, dar cu atentie sa va ramana doua jumatati egale si intregi. Se ung bucatile de peste cu ulei si se pun la gratar unde se vor praji bine pe o parte, apoi pe cealalta. Alternativ puteti folosi o tabla de gatit asezata pe aragaz unde veti presara putina sare mare si aseza pestele uns deja cu ulei. Se face mult fum insa si ramane sa va decideti daca alegeti gratarul sau tabla de gatit.

In apa cu sare, care aproape sta sa dea in clocot, se pun condimentele, legumele si ardeii iuti tocati marunt si patrunjelul verde de asemenea bine tocat. Dupa ce totul a fiert de minune se da putin la racit apoi pestele se aseaza intr-un recipient larg pentru servit si se toarna saramura deasupra. Nu se serveste imediat ci se lasa astfel minimum jumatate de ora pentru ca pestele sa fie patruns de saramura si saramura sa capete si aroma de peste.

Se serveste cu mamaliguta calda.


Pofta buna!