Chec sarat cu masline si rosii
Iti recomand un alt fel de mamaliguta. Din lipsa de inspiratie am botezat-o chec sarat cu masline si rosii, dar nu conteaza denumirea, ci gustul pe care il va avea dupa.
Ingrediente:
- 250 grame faina
- 250 grame malai
- ½ ceasca ulei de masline
- 1 rosie
- ½ lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita oregano uscat
- ½ lingurita zahar
- masline tocate
- patrunjel verde tocat
- zeama de la o portocala
- 2 cesti de lapte
- ½ lingurita sare
- 1 ou
- 1 pliculet de praf de copt
- seminte de susan
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de portocala, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi omogenizam compozitia. Spalam rosia, o curatam de coaja si o tocam in bucatele. Adaugam in aluat rosia si maslinele. Obtinem astfel o compozitie asemanantoare celei de chec.
Ungem o tava cu ulei de masline si turnam aluatul. Coacem timp de ora si numai dupa ce s-a racit taiem checul. Pe deasupra presaram cateva seminte de susan.
Este un inlocuitor perfect al painii. Poti servi acest chec si impreuna cu branza si smantana.
Pofta buna!