Site coolinaria.ro

Prajitura cu dovlecei si stafide


Probabil ca te vei mira citind ingredientele acestei retete de prajitura cu dovlecei si stafide pe care vreau sa ti-o propun. Aceeasi reactie am avut-o si eu, dar dupa ce am gustat-o mi-am dat seama ca daca nu o pregateam as fi regretat. Iar pentru degustatorul neavizat ea poate trece foarte usor ca si o prajitura cu mere.

Prajitura cu dovlecei si stafide

Ingrediente:
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de dovlecei curatati de coaja si dati prin razatoarea mare
  • 2 oua
  • 100ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 g stafide
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri de scortisoara
  • un plic de praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Mod de preparare:
Batem ouale impreuna cu zaharul, apoi incorporam uleiul incet, in fir subtire si apoi restul de ingrediente, pana cand obtinem o pasta omogena.

Turnam amestecul obtinut intr-o tava de marime medie, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam la cuptor, la foc foarte mic, aproximativ 50 de minute. Verificati prajitura periodic, nu asteptati 50 de minute sa se arda.
Timpul de coacere difera foarte mult de la un cuptor la altul.

Testati tot timpul prajitura cu scobitoarea pentru a vedea daca e facuta.
Decorati la final cu zahar pudra si scortisoara.


Pofta buna!